ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ A.Ε. - Ποτοποιϊα ΚΡΙΝΟΣ - Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ A.Ε.

Δεκαετία του '50

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 η έδρα της επιχείρησης καθώς και η οικογένεια Αναστασόπουλου μετακομίζουν στο Αίγιο.

Διαλέγουν το κέντρο της πόλης αρχικά την οδό Ερμού όπου και ανοίγουν το κατάστημα και την ποτοποΐια, ενώ αργότερα μεταφέρονται επί της οδού Πολυχρονιάδη. Το κατάστημα της οδού Πολυχρονιάδη διατηρείται ακόμα και σήμερα.

Για τον εσωτερικό διάκοσμο του μαγαζιού επιστρατεύονται αρχιτέκτονας και διακοσμητής, γεγονός πρωτοποριακό για την εποχή. Για τη διακόσμηση, εσωτερικά του καταστήματος, χρησιμοποιούνται ρεκλάμες με μεγάλα ξύλινα γράμματα που διαφημίζουν τα προϊόντα, χρωματιστοί προβολείς που δίνουν έναν ευρωπαϊκό αέρα, ξύλινα βαρέλια που γίνονται ορατά στον καταναλωτή και μεγάλες βιτρίνες. Μέσα στο κατάστημα κάθε Χριστούγεννα στολίζεται μεγάλο φυσικό έλατο για την περίοδο των γιορτών.

Ο μπάρμπα-Γιάννης, όπως τον αποκαλούσαν οι υπάλληλοι του, απασχολεί περίπου 10 άτομα στην επιχείρηση του, τους οποίους και θεωρεί σαν επέκταση της οικογένειας του και κάθε μεσημέρι γευματίζουν όλοι μαζί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» αναπτύσσει από τότε ενεργή κοινωνική δράση συμμετέχοντας σε όλες τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της πόλης του Αιγίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεκαετία 40 - Δεκαετία 50 - Δεκαετία 60 - Δεκαετία 70 - Δεκαετία 80 - Δεκαετία 90

 
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter