ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ A.Ε. - Ποτοποιϊα ΚΡΙΝΟΣ - Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ A.Ε.

Δεκαετία 40 - Δεκαετία 50 - Δεκαετία 60 - Δεκαετία 70 - Δεκαετία 80 - Δεκαετία 90

Δεκαετία του '40

Ο ιδρυτής της ποτοποιϊας «ΚΡΙΝΟΣ» Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος γεννημένος το 1916 σε μια οικογένεια που απασχολούνταν με την απόσταξη ούζου, στο Χελμό Πελοποννήσου αφού αποφοίτησε από το σχολαρχείο, ασχολήθηκε αρχικά με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Μετακομίζει στην Αθήνα όπου ανοίγει κατάστημα ποτοποιϊας στη Λένορμαν, περιοχή άκρως εμπορική, εκείνο τον καιρό.

Στο μεταξύ γνωρίζει και παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του, Χρυσούλα που καταγόταν από παλιά Αιγιώτικη οικογένεια με παράδοση στη σταφίδα και στο RAISIN BRANDY. Ενώνοντας τα μυστικά των δυο οικογενειών αποφάσισαν μαζί να δημιουργήσουν το 1943 (έτος εγγεγραμμένο στο εμπορικό επιμελητήριο) την ποτοποιϊα «ΚΡΙΝΟΣ» - Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ αγοράζοντας μια κρατική άδεια ποτοποιίας.

Λόγω καταγωγής του Ιωάννη Αναστασόπουλου και επειδή το κράτος εκείνο τον καιρό προσπαθούσε να ενισχύσει τις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές τον έστειλαν στα Καλάβρυτα όπου και λειτούργησε η ποτοποιία αρχικά. Το κατάστημα στο κέντρο των Καλαβρύτων αποκτά φήμη για την ποιότητα των προϊόντων του αρχικά για τα αναψυκτικά και το γευστικό του ούζο.

Ο Αναστασόπουλος Ιωάννης καταφέρνει να προμηθεύει όλα τα χωριά των Καλαβρύτων με τα προϊόντα «ΚΡΙΝΟΣ» καθώς και όλες τις γύρω περιοχές. Λόγω των δύσκολων συνθηκών η διανομή γινόταν με ζώα. Παράλληλα αναπτύσσει και τον τομέα της εμπορίας καφέ, σοκολάτας, σιγαρέτων και ζαχαρωδών ειδών.
Ο Αναστασόπουλος Ιωάννης δημιουργεί διαπροσωπικές φιλικές και εμπορικές σχέσεις με σημαντικές εμπορικές προσωπικότητες της εποχής όπως ο Καρέλιας, ο Φιξ, ο Κεράνης και ο Λουμίδης. Η φήμη της ποιότητας των προϊόντων εξαπλώνεται και η περιοχή πλημμυρίζει με τα προϊόντα ΚΡΙΝΟΣ. Παράλληλα, η οικογένεια του Ιωάννη Αναστασόπουλου μεγαλώνει με την απόκτηση των τριών παιδιών του, της Ελένη, της Αγγελική και του Κωνσταντίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεκαετία 40 - Δεκαετία 50 - Δεκαετία 60 - Δεκαετία 70 - Δεκαετία 80 - Δεκαετία 90

 
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter